Изпълнителят признава, че сега си дава сметка колко е трудно да влезеш в кожата на някой друг

Вокалът на Б.Т.Р. Атанас Пенев е гост в поредицата „Извън образ“ на Елизабет Методиева, която репортерката подготвя за „На кафе“. Изпълнителят споделя емоциите си от участието си в хитовото предаване за имитации „Като две капки вода“.

„Идеята на предаването е да имитираш добре други образи и предизвикателството е огромно. Казах си, че вече 30 години с Б.Т.Р. правим един образ, който да е разпознаваем в мига на започването на музиката и дори преди аз да запея. В предаването трябваше да обърна всичко това и си казах, че е добро предизвикателство за мен“, признава певецът.

„Споделяме си всичко в групата, защото аз не съм сам. Това, което ме отличава от другите колеги, с които съм в риалитито е, че съм в група. Свикнал съм да са зад мен и да ме подкрепят. Заедно да прекосяваме граници и да сме на една сцена. Сега съм сам и много ми липсва подкрепата им“, разказва за взаимоотношенията в групата вокалът.

Има ли разлика да си от другата страна на имитиращ, не на имитиран?

„Много е трудно. Позволявал съм си у дома, когато някой имитира някоя от нашите песни, да критикувам. Но сега си давам сметка колко  е трудно да влезеш в кожата на някой друг и то корено различен от теб и да се опиташ да направиш неговия образ“, категоричен е Наско.

Певецът споделя, че разчита на актьорските съвети на Влади Михайлов, но търси одобрението и на дъщеря си, която вече работи като актриса. Получава пълна подкрепа от съпругата си и дъщеря си за образите на Лучано Павароти, както и за последното му изпълнение на сръбски език.

„За тези три месеца аз няма да стана актьор, но певческата ми вселена бе сериозно разклатена, заради образите, които ми се налага да имитирам. Някои от тях са изключително далеч от мен“, признава той.

До момента певецът не е имал предпочитания или страхове какво ще му се падне от Бутона на късмета, но е сигурен, че ще се представи много зле, ако му се наложи да изпълни поп-фолк. Не умее и не разбира този музикален стил.

За магията от 30 години на сцената с групата Б.Т.Р.

„Влязох последен в групата, защото трябваше да запишем един албум, който да бъде издаден в България и Франция. Още от самото начало разбрахме, че има нещо помежду ни. Мислим в една и съща посока, и имаме много работа да вършене заедно. Много е трудно да се събере екип и трябва да има химия между участниците в него. Разбира се, има компромиси, но основното е какво и как искате да постигнете заедно.“

Кой е Наско извън образ?

„Опитвам се да бъда нормален, добър човек и певец!“

Следете Facebook страницата, официалните профили на „Като две капки вода“ в Instagram и TikTok, както и сайта на NOVA за повече информация за официалния старт на сезон 12.