Актьорите разказват как се чувстват на снимачната площадка и как влизат в образите на неразделните оперативни агенти Грудев и Илчев

Актьорите Веселин Петров и Николай Николаев влизат в образите на оперативни агенти Грудев и Илчев, които разследват тежките престъпления и се движат заедно в криминалната поредица „Есента на демона“. Пред репортера на „На кафе“ Деси Жаблянова те разказват за оперативната си работа и споделят за това как се чувстват на снимачната площадка.

„Не ни е неприятно да сме заедно почти във всяка сцена. Ники е прекрасен актьор и колега, и съм щастлив, че работя с него. Също така останалите колеги много ни помагат и ни дават съвети, които ние се опитваме да използваме по най-добрия начин“, споделя Веселин Петров.

„Всичко в героя ми е предизвикателство. Дори това да знаеш как да кажеш нещо и какво искаш на направиш пред камерата“, коментира героя си Николай. „Моят човек не е много мил и това не ми харесва. Опитвам се да вляза и да пресъздам гледната точка на човек, който не е много читав“, допълва колегата си Веселин.

Пречи или помага амбицията на героите им?

„Помага им когато има частица морал. Мисля се, че зад каквато и мисия да седиш, трябва да има морал и съвест. Когато тези две неща изчезнат, ситуацията става сериозна“, категоричен е Веселин Петров.

Според двамата актьори Илчев е най-претенциозен на терена, затова героят на Веселин – Грудев му помага да се справи с кризите. Николай споделя, че отива на снимачната площадка в ранни зори и до обяд му правят прическата. Тя е важна за героя му. И двамата учат предварително сценария и отделят време за изработване на сцените и персонажите.

„Хубаво е, че сме събрани всички заедно и на всяка вечеря се обсъждат героите ни в неформален творчески процес“, разказва Николай Николаев

Какви нови следи ще видят зрителите на NOVA в епизода тази вечер и ще получат ли отговори на поставените до тук въпроси, предстои да видим тази вечер от 22.00 ч.

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Есента на демона“ за актуални новини.