Актьорът, който влиза в ролята на главен комисар в „Есента на демона“, разкрива повече за своя герой и споделя какво за него е най-опасното нещо на света

В предстоящите епизоди на сериала много изненадващи обрати ще пренаредят пъзела на мистериозните престъпления.

След като журналистката Кънчарова беше убита, тази вечер зрителите ще видят ново зловещо престъпление – нов изчезнал човек. Кой е той и на какво са готови неговите близки, за да го намерят?

Отвличане и шокиращо прощално писмо в „Есента на демона“

Ще се появи и прощално писмо – то ще изненада и самите полицаи. Ще видим, че полицаите също са хора и понякога личния им живот влияе върху професионалния. Могат ли да изпуснат емоциите си или не? И как ще се разбърка целият пъзел, предстои зрителите да гледат довечера в 22.00 ч. по NOVA.

В интервю за „На кафе“ актьорът Мариан Вълев, който влиза в ролята на главен комисар в „Есента на демона“, споделя възгледите си относно професионалното и личното израстване, дефинира своя прочит на понятието „лош“ човек и разкрива за каква роля мечтае.

„Харесвам моя герой. Интересно ми е да вляза в образа на главен комисар. Всичко е свързано с етапите от развитието на един артист. Навремето бях силно повлиян от работата на Робърт де Ниро, Клиф Монтгомъри, Марлон Брандо. Вярвах, че актьорът трябва да се превърне в героя. По-късно с годините нещо започна да се променя в мен и започнах да споделям философията на актьори като Джак Никълсън и Антъни Хопкинс. Най-общо казано при нея зрителят отива да гледа дадена история на кино, за да може да види любимия си актьор в дадената роля. Някак нещата започнаха да се променят и при мен. Започнах да не се нагаждам към героите, които играя, а да търся черти в мен, които героите притежават в себе си. Качества - добри или лоши, които всички ние притежаваме“, разказва Мариан Вълев.

Рая Пеева за страстните сцени с Асен Блатечки в "Есента на демона"

„Правейки кино, ние създаваме една художествена действителност. Ако в нормалния живот, наречем един човек „лош“, то е защото го дефинираме по постъпките, които извършва. Но дали той е лош за себе си – това не съм сигурен. Защото в почти всички случаи, в които вършим лоши неща, ние имаме мотивация в себе си, че извършваме правилния акт. Тоест постъпката ни е правилна, въпреки че като резултат е лоша. Най-опасното нещо на света е властта! Властта, попаднала в ръцете на подходящия човек, е еволюция. Но властта, попаднала в ръцете на неподходящия човек, е бедност, унищожение, война, разрушения. Искам като артист да ми се падне образ, надарен с огромно количество власт, за да проверя как бих реагирал в тази ситуация“, категоричен е актьорът.

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Есента на демона“ за актуални новини.