Асен Блатечки и Павел Веснаков подреждат пъзела на престъпленията и търсят мотива на убиеца, който зрителите ще разберат във финалния епизод на криминалната поредица тази вечер в 22.00 ч. в ефира на NOVA

Актьорът Асен Блатечки и режисьорът на „Есента на демона“ Павел Веснаков са в студиото на „Здравей, България“, където открехват завесата към дългоочаквания финал на криминалната поредица, приковала вниманието на зрителите на NOVA. Очакват ни мистериозни обрати, смразяващи улики и интензивни емоции до последния момент във финалния епизод.

„Тази вечер ще стане пределно ясно кой е убиецът, но е важно във финалната част на историята да разберем защо извършва тези престъпления. Самото преживяване като режисьор за мен беше много вълнуващо, защото всеки един автор би искал да разполага с толкова интелигентно написан сценарий и да се опитва да разкаже история, която има такава обществена значимост и то спрямо живота, който водим. Едно от различните неща, които бих искал да изтъкна в сериала е, че всички герои, които загубиха живота си в него, играха сами собствените си трупове. Не сме използвали кукли и всеки един от актьорите положи свръхусилие, като например да стои сварен в казан, забит в пирамида, разпънат на кръст… Останаха някои герои, които все още не са наказани“, разказва режисьорът на криминалната поредица.

Напрежение до последната секунда в големия финал на „Есента на демона“

„Чисто организационно всичко беше перфектно. Екипът и актьорите, с които снимахме, са невероятни професионалисти. Трудни са такива проекти, които изискват голямо внимание от публиката. Всичко, което снимаме ежедневно с невероятно темпо, бе доста сложно“, коментира трудностите по време на снимачния процес Павел Веснаков.

Доберманът, с който героят на Асен Блатечки се появява в сериала е негов личен домашен любимец. Той разказва, че го е взел малко преди снимките на поредицата и след като заедно с режисьора са обсъждали какъв аксесоар да изберат за персонажа му в „Есента на демона“, заедно стигат до заключението, че кучето е перфектния аксесоар.

Финалът на „Есента на демона“ – Каква ще бъде съдбата на любимите персонажи от хитовия сериал?

„Щом моят герой е останал жив до последната серия, значи има защо и има по-особена роля в историята. Изключително удоволствие бе да снимам проекта. Още от първата част, споделях на всички мой познати, че това е любимия ми сериал през последните десетина години. Когато продуцентът Евтим Милошев ми се обади, директно му казах, че идвам веднага да снимам, дори и без хонорар. Само трябваше да стиковаме програмите. Винаги е много интересно да покажеш живота на хората, така че да могат да се погледнат отстрани“, разкрива какво е за него участието в сериала Асен Блатечки.

„Ще си позволя да цитирам нещо, което няма да развали удоволствието на зрителите от финала и това е едно изречение, което отекваше в мен, докато четях сценария. То е свързано с мотивацията на убиеца и е, когато той се обръща мисловно към жертвите си. „Вие мълчахте и вие носите вина“. Това нещо е съпоставимо с обществото, в което живеем. Зрителят ще разбере основния мотив на убиеца, за когото няма по-голям бич от ненаказаното зло. Въпросът е, че границата и начина на наказанието трябва да е хуманен и съобразен със закона. Болката, която убиецът носи в себе си и справедливостта, за която се бори, са невероятно закъснели. Когато една справедливост е закъсняла, тя обикновено не е справедлива“, каза в студиото на „Здравей, България“ режисьорът.

Следете Facebook страницата и официалния Instagram профил на „Есента на демона“ за актуални новини.