За по-малко от седмица, с общо 2,5 милиона гледания, трейлърът на филма се превърна в най-успешния в историята на българското кино

За по-малко от седмица след премиерата си официалният трейлър на игралния филм „Гунди – Легенда за любовта“ се превърна в най-успешния в историята на българското кино. С рекордните 2,5 милиона гледания на всички платформи, новите вълнуващи кадри от продукцията, посветена на великия Георги Аспарухов – Гунди, разчувстваха и покориха сърцата на зрители от цяла България. Филмът тръгва по кината от 18 октомври, а историята има за цел да увековечи този достоен човек, обединител на нацията, който е много повече от легенда на един футболен отбор.

Продукцията е като машина на времето, задвижена от над 600 човека екип, в това число над 150 актьори. Подготовката на сценария отнема 5 години, а предварителната работа за снимките около година. За да бъдат пресъздадени мащабните сцени с публика и пълни стадиони, са използвани множество специални ефекти и компютъра анимация. А за пресъздаването на епохата актьорите и масовката сменят близо 3000 костюма, създадени специално за целта, включително екипите на футболните отбори от онова време. Декорите и самите локации също са внимателно подбирани и подготвяни месеци преди старта на самите снимки, така че да пасват съвършено на историята. Така близо 200 сцени и над 1000 гледни точки (сетъпи на камерите), заснети със специални анаморфни обективи, ще оживеят на големия екран и ще разкажат романтичната история на великия Георги Аспарухов – Гунди (Павел Иванов) и неговата съпруга Величка Маркова – Лита (Александра Свиленова).

Наред с актьорите в главните роли Павел Иванов и Александра Свиленова, във филма ще видим още Димитър Маринов (Аспарух, бащата на Гунди), Параскева Джукелова (Мария, майката на Гунди), Пенко Господинов (агент на Държавна сигурност),  Владимир Люцканов (Генерала), Александра Костова (Лидка, сестрата на Гунди), Емил Марков (арх. Марков, бащата на Лита), Биляна Петринска (Марена, майката на Лита), Николай Урумов (Коце Георгиев, треньор на „Левски“), Владислав Карамфилов – Въргала (Георги Генов, треньор на „Ботев – Пловдив“), както и Стоян Радев (Зоро), който ще подкрепя неотлъчно Гунди както в професионалния, така и в личния му път.

Сценарист на филма е Емил Бонев, режисьор Димитър Димитров, оператор Борис Славков. Продуценти на филма са Иван Христов и Андрей Арнаудов от „Междинна станция“.

Ексклузивен медиен партньор на продукцията е Нова Броудкастинг Груп.

Подробности за „Гунди – Легенда за любовта“ може да следите в официалните профили на продукцията:

Линк към официалния трейлър в YouTube: https://youtu.be/1tlNwolYp6k 

Линк към официалния сайт: http://gundifilm.com

Линк към Facebook страницата на филма: https://www.facebook.com/gundi.film

Линк към Instagram профила на филма: https://www.instagram.com/gundi.film/

Линк към TikTok профила на филма: https://www.tiktok.com/@gundi.film