Актьорите в главните роли Павел Иванов и Александра Свиленова разказват интересни детайли за лентата и преживяванията си по време на снимки

В историята за легендарния футболист Георги Аспарухов „Гунди – Легенда за любовта“ главната роля е поверена на Павел Иванов, а Александра Свиленова, ще се превъплъти във Величка Маркова – Лита, съпругата на Гунди. Двамата актьори, изпълняващи главните роли в пълнометражния филм, който ще се появи на голям екран на 18 октомври 2024 г. са гости в студиото на „Здравей, България“, където споделят повече интересни детайли за лентата и преживяванията си по време на снимки.

Двамата актьори разказват, че са гледали заедно със съпругата на Гунди краткия тийзър и тя не успява да скрие сълзите и емоциите си. Артистите изказват благодарностите си към Величка Маркова, която е техен коректив по време на създаването на творбата. Признават, че  отиват на срещата с нея със свити сърца, но и тя самата се притеснява да допусне в дома си чрез тях всички зрители и фенове на съпруга й.

„Смятам, че филмът „Гунди – Легенда за любовта“ обхваща измеренията на любовта във всичките й посоки – в личен, професионален и човешки… От тази гледна точка смятам, че за всеки зрител има по нещо“, е мнението на Александра Свиленова. „Във филма футболът и спортът не са единствената или основната опорна точка“, допълва колегата й.

„Отговорността за създаването на такива художествени образи, които почиват на действителни такива, те ограничава в задължението да работиш по достъпните архиви. Свободата в тази работа се дефинира малко по-трудно. Осъзнавайки тази отговорност, благодарностите трябва да бъдат отправени към екипа, който стои зад камерата“, признава колко е трудно да пресъздадеш действителен персонаж Павел Иванов.

„Отговорността е огромна и тя носи своята тежест, но и вдъхновение. Имахме привилегията да се облегнем на невероятно написания сценарий на Емил Бонев. Така за нас задачата не беше толкова трудна. Разчитахме основно на сценария, а с Величка се запознахме на първия снимачен ден, но това ни повлия много емоционално“, споделя своите впечатления Александра.

Актьорът признава, че е имал две трудни каскади по време на снимки и при тях се е стигнало до чупене на камерата с футболна топка. Спортните сцени са заснети от самите актьори, а не от професионални спортисти или каскадьори. Елена Иванова е костюмограф на продукцията и е майстор в професията си. Успява да пресъздаде атмосферата на 60-те години и да ни потопи в настроението на ХХ век. Изработени са 3000 костюма, които са не само за главните герои, но и за всички, които трябва да пресъздадат епохата.

„Отговорността, разпределена върху раменете на целия екип, е малко по-поносима. Любовта на хората към личността на Георги Аспарухов, към неговото семейство и към това, което е оставил след себе си, е най-трудното нещо за преодоляване. Но и тази любов ще ни помогне да седнем доволни и щастливи в киносалоните от 18 октомври", категоричен е Павел Иванов.

„Присъствах на всеки един снимачен ден, дори и да не участвах в сцените и при момента, когато се счупи камерата, аз бях зад вратата. Предупреждаваха Павел да не ме уцели по главата, затова той успя да счупи камерата“, разказва младата актриса.

Ексклузивен медиен партньор на продукцията е Нова Броудкастинг Груп.

Подробности за „Гунди – Легенда за любовта“ може да следите в официалните профили на продукцията:

Линк към официалния трейлър в YouTube: https://youtu.be/1tlNwolYp6k 

Линк към официалния сайт: http://gundifilm.com

Линк към Facebook страницата на филма: https://www.facebook.com/gundi.film

Линк към Instagram профила на филма: https://www.instagram.com/gundi.film/

Линк към TikTok профила на филма: https://www.tiktok.com/@gundi.film