Големият победител разказва за предизвикателствата в кулинарното риалити, емоциите след победата и чувствата към любимата

Ексцентричният кулинар Лъчезар Чоткин е големият победител в шести сезон на Hell’s Kitchen. Той готви рамо до рамо със своята любима Камелия, на която предложи брак в Кухнята на Ада. Роденият в Червен брег кулинар е на 31 години, но от 18 години живее и се развива в чужбина. Прекарва 14 години в Милано, а от 4 е в Лондон, където работи като трети главен готвач в 5-звезден хотел. След включването си в Hell’s Kitchen, напуска работата си и се впуска в предизвикателството на Кухнята на Ада. Големият победител е гост в студиото на „На кафе“, където разказва за предизвикателствата в кулинарното риалити и за емоциите след победата си на големия финал. 

Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell’s Kitchen 6

„Радвам се, че успях да докосна сърцата на хората и че ме харесаха такъв, какъвто съм. Бях доста време в изолация и сега е различен реалния свят навън. Срещам се и говоря с много хора. Не исках да участвам в Hell’s Kitchen, въпреки желанието на майка ми. Притеснявах се заради българския ми език, тъй като понякога имам трудности с намирането на думи или се забавям в изговарянето на изреченията. Другата причина е страха ми от шеф Ангелов, тъй като той е строг,  справедлив и с голямо сърце. Не бях сигурен в себе си, но намерих кураж. Записа ме моя приятелка Деси и искам да й благодаря и да й изпратя сърце. Обадиха ми се от предаването, а аз по това време имах доста работа в кухнята. Учудих се, защото ми звъняха от български номер и в началото им казах, че имат грешка, защото не съм се записвал за участие в Hell’s Kitchen. След размисъл от 10 секунди, реших да се осмеля и това бе вид изпитание спрямо самия мен. Искрен съм и когато напусках работата си не споделих, че ще ходя в Hell’s Kitchen. Казах, че се прибирам в България. Оставих високо престижна работа в лондонски ресторант, за която много се борих, но реших да поема по друг път, който ме доведе до тук. Не съжалявам за нищо и мисля, че няма да правя стъпка назад“, разказва в студиото на „На кафе“ Лъчезар.

Чоткин и Станислав един срещу друг в грандиозния финал на Hell’s Kitchen тази вечер

Той разказва, че много хора му пишат, звънят, поздравяват и не успява да отговори на всички. Семейството му и родителите му се гордеят с него и те са мотивацията му за победа. Щастлив е, че е успял да им покаже, че всички тези години прекарани в кухнята не са били напразно.

Победителят приготвя специално за предаването три рецепти, в който се присъединява и приятелката му Камелия.

„Връзката ни е изцяло истинска и не е преиграване. Харесах Камелия от самото начало, но за съжаление тя си тръгна много рано и не можах да продължа напред с нея. Искрен съм и признавам, че постоянно си мислех да нея. Притеснявах се, че няма да ме чака и ще си намери някой друг“, признава кулинарът.

Митко и Мони с първи коментар за годежа си в Hell’s Kitchen

„Камелия бе единствената, която влезе в личното ми пространство, без да ме познава, за да ми помогне и да ми окаже подкрепа, тъй като по това време имах постоянно някакви конфликти. Седна до мен на дивана и от начина, по който разговаряхме и виждайки как се вълнува, това ме докосна. След това започнах да й правя кафе всяка сутрин и я чаках да вечеряме заедно. Това е любов от пръв поглед и такива моменти не трябва да се изпускат. Решил съм да съм с нея до края на дните ми“, разказва Чоткин.

Камелия първа призна чувствата си и близките й мислят, че е невъзможно да се влюбят толкова бързо. Привличането им е толкова силно, че трудно приема раздялата. Предложението за брак я изненадва, трогва и за нея думите, с които Лъчезар се обърна към нея са много красиви.

Риалити звездата Алекс Гърдева спечели финала на звездния отбор в Hell’s Kitchen

За конфликтите в кулинарното риалити

„Не съм саботирал никого и винаги съм се раздавал за всеки от моя отбор сякаш аз съм с оранжева престилка. Доказах това на няколко човека вътре в предаването. Останалите не искаха да ме приемат, защото съм различен. За мен шеф Ангелов иска стандарт в предаването си и затова трябва да се внимава и да се следи за него. Опитвах се да играя отборно с другите, но те не искаха да ме приемат. Може би ме виждаха като конкуренция и правеха всичко, за да ме изгонят. Но искам да им благодаря, защото това се оказа мотивация да остана във формата докрай. В Кухнята на Ада една минимална грешка може да е фатална“, разсъждава участникът.

За Камелия конфликтите са породени от факта, че го мислят за най-добрия в кухнята и са искали да го елиминират.

Чоткин признава, че е допускал грешки в кухнята и не е би винаги перфектен, но се е нуждаел от време да се адаптира. Често останалите участници го набеждаваха, че не е добър готвач, но единственото мнение, от което той се вълнува е на шеф Ангелов.

Кастингът за сезон 7 на Hell’s Kitchen вече е отворен. Всички, които искат да се впуснат във вълнуващото кулинарното приключение и да се учат лично от шеф Виктор Ангелов, могат да се запишат за кастинг на nova.bg/hk.

Всичко за Hell’s Kitchen може да откриете в сайта и официалните профили на предаването във Facebook, Instagram и TikTok. Гледайте подкаста “Кухнята след Ада” в NOVA PLAY, Vbox7 и YouTube.