Седмото издание на най-големия международен фестивал за съвременна франкофонска музика ще се състои на 21 и 22 юни

Празникът ще бъде открит от Иво Димчев, Ищар, Паров Стелар и още любими изпълнители. А повече за програмата разказва Христина Спасова, директор на „Франкофоли за България.

„Огромната сцена на Франкофоли в Пловдив ще бъде издигната на Гребна база в Пловдив. Всеки, който е посетил фестивала миналата година, знае, че мястото е прекрасно. Има много настроение, танци.. Това е единственият международен фестивал на България и част от огромното франкофонско семейство на „Франкофоли“. Майката- фестивал е в Ла Рошел, Франция – едно много красиво градче на океана, което събира 110 хиляди туристи всяка година за този фестивал. През годините там създават специално училище за туризъм – за да обучават сервитьори, бармани и персонал за дните, когато фестивалът се провежда там. Фестивалът се провежда още в Люксембург, Монреал, Белгия. Ние сме в обща платформа и обменяме артисти“ сподели Христина Спасова, директор на Франкофоли за България, която пояснява, че голямата цел на фестивала е догодина отново да има българско участие на фестивала във Франция.

Фестивалът "Франкофоли" се завръща на Гребната база в Пловдив

„Всяка година провеждаме и образователен модул – над 150 деца от цялата страна, изучаващи френски език, идват и три дни общуват само на френски език. Наградата им накрая е присъствието на концертите.“

„Винаги има критерии за изпълнители, които се качват на сцената. Те се обсъждат с френския екип, който одобрява всеки един от тях. Веднага след приключването на единия фестивал, започваме селекцията за следващия. Стремим се винаги артистите да бъдат интересни. Това са групи и артисти, които обикалят целия свят и сме щастливи, че успяха да ни включат в собствените си програми“, споделя госпожа Спасова.

Тази година първата вечер на 21 юни на сцената ще излязат Иво Димчев, атрактивните „Нувел Ваг“, екзотичната Ищар, рапърът Dj Willy William и „Паров Стелар“.

Фестивалът ще започне в 18.00 ч., но вратите ще бъдат отворени от 17.00 ч. Децата до 16 години ще влизат безплатно на музикалното събитие.

На 22 юни в събота първи на сцената ще излезе Alexis Carlier, група „Делукс“, френската Бионсе – Неж и ще завърши с една най-успешните танцови групи в Обединеното кралство за последното десетилетие Rudimental.

NOVA е медиен партньор на музикалното събитие.