„Make the Scene!“ е част от партньорския проект между United Media и филмовия фестивал в Пула

Като част от партньорския проект на Филмовия фестивал в Пула и United Media беше организиран престижен международен семинар за разработване на сценарии за телевизионни сериали - "Make the scene!". На 17 юли в хърватския град Пула, в кино Valla Cinema се проведе изборът на шестимата финалисти на семинара, а на церемонията във Фестивалния център на филмовия фестивал в Пула авторката Катарина Кръстич и продуцентката Андрияна Зукич бяха отличени с голямата награда.

United Media и Nova TV (Хърватия) бяха домакини на полуфиналния кръг за международните награди EMMY®

„Поздравявам победителите, но и всички финалисти от първия ни международен семинар за разработване на сценарии за телевизионни сериали, които бяха избрани като най-добри сред голям брой много качествени проекти. Вярвам, че "Make the Scene!"  ще се превърне във важна платформа за сценаристи и продуценти, тъй като дава възможност на талантливи автори от целия регион да представят своите идеи и да стартират своите проекти. С това искаме да стимулираме допълнително креативната индустрия и да подпомогнем интересни проекти и талантливи автори, които наистина са много в региона. За нас е особена чест, че „Make the scene!“ дебютира на най-стария хърватски филмов фестивал“ -  заяви Наташа Булян, директор по разработването на сценарии на United Media.

Жури оцени предложенията за най-добро актьорско изпълнение за наградата EMMY®

"Това е невероятна възможност за младите хора, които искат да покажат какво наистина умеят. С помощта на United Media и прекрасните опитни продуценти, това е чудесна възможност да правите нови проекти и страхотни истории“ - каза Катарина Кръстич, носител на наградата "Make the Scene!" на церемонията по награждаването.

Журито в състав Наташа Булян, Горан Богдан и Мирослав Могорович избра победителя, а авторите на проекта "Dert" получиха награда от 10 000 евро, както и възможност да доразвият проекта с United Media.

В допълнение към международния семинар, United Media беше домакин на друго престижно международно събитие в Пула. На 16 юли се проведе полуфиналното журиране за международната награда EMMY® в категорията за най-добър актьор. След журирането се проведе грандиозна гала вечер в замъка Кащела в Пула, където се събраха професионалисти от света на телевизията и творческата индустрия, представители на града и филмовия фестивал в Пула, отбелязвайки  отличните постижения на Хърватия като дестинация за местни и международни продукции.

United Media е  лидер , който годишно произвежда повече от 40 000 часа оригинално съдържание, събира топ професионалисти от света на продуцентството, включително телевизия, сериали и филми. Целта на медийната компания е да продължи сътрудничеството си с филмови фестивали и други събития в областта на творчеството, продукцията и културата като цяло.