Шеф готвачът разказва повече за предстоящия сезон, за принципите, които отстоява в предаването, за ролята си на мотиватор на Future Forum и за сбъдната си мечта – книгата „Черешките от Черешката на тортата“

Шеф Иван Манчев е кошмар на много кухни и ресторанти и днес е гост в студиото на „На фокус с Лора Крумова“, където разкрива повече детайли за предстоящия сезон на „Кошмари в кухнята“, новата си книга и участието си като мотиватор на Future Forum.

„Започваме снимки на нов сезон на „Кошмари в кухнята“, тъй като съм събрал много енергия и информация. Неща, които на мен са ми се случили през тези 2 години, в които не сме снимали. Всеки човек израства по пътя си и аз също съм израснал. Сезонът ще започне да се излъчва по NOVA от март месец следващата година“, споделя топ готвачът.

Какво ще е различното през този сезон на „Кошмари в кухнята“?

„Човек не трябва да изневерява на себе си и на принципите си, особено на това, което смята, че е правилно. Не бих си променил възгледите за работата, професионализма и живота. Ще бъда какъвто бях досега в предаването – строг, справедлив, но ще надграждаме. Особено в добавената стойност, тъй като времето е на ценностите и на принципите. Човек трябва да отстоява принципите си, за да направи добър бизнес“, категоричен е шеф Манчев.

Готвачът признава, че има много неща, които го изкарват извън кожата му. Особено много се ядосва когато вижда липса на професионализъм във всякакви сфери в живота ни. В „Кошмари в кухнята“ избухва, когато вижда, че някой е достигнал до някакво ниво, но не си е свършил добре работата. Ако не разбира, трябва да се обърне за съвет към професионалистите. Дори самият той пита, защото: „Ако не попитам, то значи, че съм си повярвал. Ако е така, то значи, че няма да стигна далеч. Винаги има по-знаещ, по-умен, по-добър и по-можещ от теб. Човек трябва да се допитва до хора с доказана експертиза.“

За първи път NOVA и Webit организират едно изключително мащабно събитие за кариерно развитие - Future Forum, което ще се проведе на 23 и 24 октомври. Един от мотиваторите на този форум ще е шеф Иван Манчев. Какво ще предаде на участниците и ще разкрие ли рецептата за успех?

„Тръгнал съм от едно ниво и съм израснал по пътя си, като съм получавал подкрепа от семейството ми, най-близките ми и професионалистите в сферата. Търсел съм тяхното мнение и само така можеш да стигнеш далеч. Важно е системата да работи и да се следват принципите и устоите, за да може държавата да върви в правилния път. Животът не е книга с права линия. Вървейки напред, трябва да знаеш, че ще падаш. Когато паднеш, не трябва да го приемаш за провал, а като грешка, след която да се изправиш. След Ковид ми беше много трудно, но човек трябва да вярва в посоката, в която е тръгнал. Когато я устоява по правилния начин, би стигнал далеч. Едно от нещата, които ще споделя с хората на Future Forum в НДК е това, а другото е, че човек трябва да се доверява на вярата, капацитетите и експертизите. Всичко трябва да стъпи на сериозен фундамент, принципи и критерии. Ако говорим за критерии в храната и подправките може да го сравним с телешки стек, поднесен по правилния начин. И в живота  е същото. Понякога когато се стремиш да си перфектен, то не винаги се получава. Тогава трябва да направиш компромис, но не на принципите си“, разкрива рецептата си за успех мотиваторът.

Шеф Манчев предстои да издаде своя нова книга, с която вече много се гордее. В книгата има звезди и рецепти, които са му направили страхотно впечатление след участието им в „Черешката на тортата“.  Книгата, която е негова сбъдната мечта е със заглавие „Черешките от Черешката на тортата“ и съдържа 105 рецепти от 36 звезди. Кулинарното предаване „Черешката на тортата“ е истински феномен, тъй като е най-гледаното предаване в българския ефир през последните 13 години. Второто е „Кошмари в кухнята“. Условието звезда да бъде включена в книгата му, е участието й в „Черешката на тортата“. В книгата има множество интервюта, с различни гледни точки за храната и впечатленията на звездите от кулинарното риалити. Книгата ще може да бъде открита от феновете на шеф готвача от 4 ноември 2024 година.

Повече информация можете да откриете на сайта на предаването, както и на официалната му Facebook страница.

Още интересна информация за „Черешката на тортата“ може да откриете във Facebook страницата на предаването. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.

Редактор: Райна Аврамова