Водещият коментира патриархалните схващания в обществото ни и разкрива коя е най-вдъхновяващата жена за него

"Много ми се иска в малко по-сериозен мащаб в България дамите да достъпят до по-високи постове в големите компания. Наблюденията ми са, че в българските компании, може би заради по-патриархалните схващания на нашето общество, някак си дамите не допускат дамите да достигнат достатъчно високо. Но пък вижте в големите международни компании, които имат почва в България, нещата далеч не стоят така. Там е точно обратното и аз се радвам, че виждам такива примери", това сподели водещият и продуцент на Новините на NOVA Христо Калоферов за Edna.bg.

Калоферов бе водещ на събитието, на което три успешни дами разказаха своите истории и ни предизвикаха не просто да мечтаем, но и ни вдъхновиха да постигаме целите си по време на специалното събитие на Edna.bg "Историите на Edna жена: Пътят към успеха", което се проведе на 15 октомври.

На въпроса коя жена за него е пример за вдъхновение, новинарят не скри емоцията в очите си с думите към половинката му Мила:

"Ами аз се ожених за нея. Тя е клиничен психолог, занимава се с деца със специални образователни потребности. Не веднъж ме е вдъхновявала, не веднъж ме е извличала от дъното и не веднъж ме е мотивирала да вървя напред и да се развивам. Смятам, че жена, която има такава сила да амбицира и мотивира един човек да се развива, е жена, която заслужава голямо уважение".

ИНСТАГРАМ ВИДЕО С ОТГОВОРА МУ: Edna.bg (@ednabgofficial) • Instagram photos and videos

А какво пожела на всички читателки мечтателки на Edna.bg ?

"Да имат силите, смелостта и свободата да ги сбъдват. Да са щастливи и горди. И да дойде денят, в който да осъзнаят успеха си, да повярват още повече в себе си и да продължат напред".

Цялото интервю изслушайте във видеото горе, а първите кадри от събитието ни вижте тук:

Събитието на Edna.bg "Историите на Edna жена: Пътят към успеха" се осъществява с подкрепата на нашия генерален спонсор VISA и тяхната инициатива SHE'S NEXT България за която може да разберете повече тук, както и с нашите основни спонсори от MINI, верига магазини "Рени" и JTI.

Редактор: Райна Аврамова