Панелистите от „На кафе“ коментират комуникацията и настъпилите промени в манталитета на обществото ни

Панелът на „На кафе“ е провокиран да разсъждава върху темата за флирта като начин за комуникация, който очевидно се е променил във времето.

„Може би заради социалните мрежи и много клипове с разкрепостено поведение на хора онлайн, имам чувството, че нашето усещане за нормално и прилично доста се е размило. Най-вече става дума за представата на хората за флирт. Винаги много съм го харесвала, особено като етап от взаимно привличане. Но в Къщата имаше една история, която много ме потресе. На Веселка й бе поставена задача да флиртува и тя я изпълняваше, като се събличаше по бански и преследваше мъжете в буквалния смисъл. Всички много се забавляваха, но според мен сцената бе неприятна. Беше обидна, но Веселка доброволно участваше. Питам се докъде е границата на благоприличие в нашето общество?“, споделя мнението си Кристина Патрашкова.

След първата елиминация: Защо алфа мъжкарят Николай отпадна от Big Brother?

Същото мисли и Дарин Ангелов, за когото флиртът се е изродил и в него вече няма нищо чаровно. Единственият, който се противопостави на държанието на Веселка и останалите съквартиранти в Къщата бе Петър – тайният пратеник на публиката. Той директно заяви, че това е недопустимо.

Хората, които са контрапункт в тази ситуация в Big Brother, са Ванеса и Радо, но техните гласове са леко заглушени от останалите.

„Може би това е начинът на флирт на Веселка, която най-вероятно няма достатъчно опит и не знае какво и как да направи“, защитава младото момиче Юлиян Константинов.

Кристи след Big Brother: Бо щеше да е моята най-добра приятелка в Къщата

„През цялото време говорим, че младите хора не могат да комуникират и са фокусирани в мобилните си устройства. Флиртът по своята дефиниция е умела комуникация, в която трябва да знаеш къде е границата и кога не трябва да я прекрачваш“, се включва в дискусията Георги Блажев. „Когато по цял ден флиртуваш, изпращайки полуголи снимки или емотикони, които заменят емоциите и чувствата ти, логично е да не можеш да реагираш адекватно.“

За по-адекватен флирт в Къщата на Big Brother, дава за пример Лора Капустина, този между Теодора и Виктор. Докато според Гала Веселка може би се е държала по-разкрепостено, тъй като така е разбрала задачата на Big Brother.

Целта на коментарите на панелистите в „На кафе“ не е да съдят персонажите в предаването, а да направят анализ как са се променили обществото и манталитетът.

След разпалени дебати в събота, Кристи напусна Къщата на Big Brother. Тя ще е гост в рубриката на Елизабет и утре ще разкаже повече подробности за особеностите на нейното поведение.

Гледайте Big Brother от вторник до петък от 22:00 ч. и в събота от 21:00 ч. по NOVA.

Всичко за Big Brother може да откриете в сайта nova.bg, както и в официалните Facebook страница, Instagram профил и TikTok профил на предаването.

Гледайте подкаста “Голямата сестра” в NOVA PLAY, Vbox7 и YouTube

Редактор: Райна Аврамова