Той ще се проведе от 13 до 15 април...

Виа Експо организира форум за енергийна ефективност, възобновяема енергия, отпадъци и рециклиране от 1315 април в ИЕЦ-София. Темата се фокусира върху добрите практики и опит. до

Участниците ще получат  информация за  новостите и развитието на бранша, ще обменят идеи,  ще осъществят контакти с бизнес лидерите в сектора.

Очаква се да се включат над  96 професионални презентации на  лектори от 28 държави.

Акцентите в програмата ще са върху финансиране на проекти за ЕЕ и ВЕИ; енергийна ефективност и децентрализирано производство на енергия; електричество от ВЕИ и интелигентни мрежи; управление на отпадъци; енергия от отпадъци и рециклиране .

Две паралелни инициативи ще се проведат в  рамките на изявата. Това са първият бизнес форум "Solar Balkans", организиран от Българската фотоволтаична асоциация, SolarPVConsulting  и Виа Експо.

Международният съвет за местни екологични инициативи (ICLEI) за общините в Югоизточна Европа ще проведе семинара „Нисковъглеродни общини – кметовете имат възможност“.

Ще бъдат разгледани новостите в енергийната политика и действията на местно ниво в Централна и Източна Европа, тенденции, проблеми и постижения.

Снимка: БГНЕС