Служителите на реда не могат да предвидят поведението на нападателя, в момента психолог преговаря с него...

8 часа продължава вече драмата със заложниците. Техните имена вече са известни. Заложниците в банковия клон са директорът Веселка Цонева, главният счетоводител Ивелина Тенева, касиерите Светлана Динева, Ваня Димитрова и Мими Величкова, кредитният испектор Радина Терзиева и вторият охранител Димитър Митков. Една от жените, държани в плен беше освободена малко след десет вечерта.

 

Операцията на другия охранител – Станчо Станев, който беше прострелян от нападателя, е преминала успешно в болницата в Сливен, където пристигнаха и хирурзи от Стара Загора, извикани спешно. Състоянието на пациента остава тежко. Тази вечер ще бъде поставен на командно дишане, съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Велислав Петров.

 

Похитителят продължава да държи заложниците. По последна информация е освободена една от жените – кредитния инспектор Радина Терзиева, срещу цигари, храна и безалкохолно.

 

Той е възпроизвел до момента поне 9 изстрела, освен че е ранил човек.

 

Самата операция се ръководи от главния секретар на МВР – Калин Георгиев, който пристигна спешно с хеликоптер.
Засилено е полицейското присъствие. Мобилизирани са полицаи и от съседни градове. Две линейки имат готовност да окажат помощ, ако има ранени.

 

Областният управител е единственият човек, който все още е в Гражданската управа. Всички 26 служители вече са евакуирани, благодарение на стълба през втория етаж на сградата.

 

Специалните части, дошли спешно с хеликоптери от София, са оградили района. Над 150 униформени са отцепили района.

 

Достъпът на хора, живеещи в района е ограничен.

 

В момента психолог от МВР преговаря с похитителя. Напредък е, че една жените е пусната.

 

Разнопосочни са информациите кой всъщност е похитителят. По сведения от полицията, той не е наркоман. В момента е трудно за служителите на реда да определят профила му, защото неговото поведение се оказва не толкова предвидимо, колкото очакват експертите.

 

За повече информация – вижте видеото.