\"Искрено се надявам, че той ще влезе в правия път и ще рабере, че ако продължи така, ще го сполети съдбата на Саддам Хюсеин и Милошевич\"...

\"Три пъти съм имал срещи с Муамар Кадафи. Голямата битка с него завърши, когато нашите медицински сестри се прибраха. Не казвам, че спечелихме битката, просто тя приключи тогава\".


Това мнение изрази в \"Карбовски: Директно\" Соломон Паси и коментира събитията в Либия.


\"Европа превърна Кадафи в това, което е днес, но никой от лидерите не си го признава. Сега всичко зависи от международната общност. Имаше двоен стандарт през цялото време. Кадафи сега има предимства пред всички диктатори в света заради петролни и прочие концесии\", смята Паси.


\"Искрено се надявам, че той ще влезе в правия път и ще рабере, че ако продължи така, ще го сполети съдбата на Саддам Хюсеин и Милошевич. Той има ясни примери пред себе си, които не трябва да следва\", каза още Соломон Паси.


\"Има демокрация. Вярвам, че тя ще еволюира до там, че изборите ще станат ненужни\", на мнение е Паси. По думите му живеем в технологична ера, в която са възможни много повече неща, които не можем да си представим, с които демокрацията не е могла да работи по времето, когато е възникнала.


На въпрос защо не е махнал ченгетата-дипломати, той заяви, че е имал много по-важна задача, а именно България да влезе в НАТО и Европейския съюз.


\"Николай Младенов е много професионален човек, човек с вкус към външната политика\", на мнение е бившият външен министър.