Скъсана нишка в комуникацията. Така премиерът Бойко Борисов определи последния скандал около централата...

Единна позиция за АЕЦ \"Белене\" демонстрираха днес в Севлиево премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Симеон Дянков и министърът на икономиката Трайчо Трайков.


Тримата обявиха, че утре ще бъде подписан договор с консултанта \"Ейч Ес Би Си банк\" и в зависимост от неговата оценка ще се вземе политическото решение за съдбата на АЕЦ-а.


Скъсана нишка в комуникацията. Така премиерът Бойко Борисов определи последния скандал около централата и първо даде думата на министрите Трайков и Дянков.


\"Разбрахме се, че тези моменти, в които недобрата комуникация е довела до някакви недоразумения, ще бъдат много правилно адресирани отсега нататък\", заяви Трайков.


\"Мои експерти вече работят и ще влязат в работната група, която ще се занимава с цялостната финансова рамка. Целта там е да имаме максимален брой добри финансисти, за да работят по цената на евентуалния проект\", информира от своя страна Дянков.


На свой ред премиерът заяви, че е важен изводът, че \"когато се възложи на вицепремиера или на министър задачата, той не е едноличен играч, а има цял екип\".


Съдбата на шефа на НЕК ще бъде решена през следващата седмица от съвета на директорите на БЕХ. В зависимост от това решение премиерът ще прецени дали Красимир Първанов ще бъде отстранен. 


Колкото до проекта \"Белене\", той излизал от политиката и влизал в сферата на експертите. Бойко Борисов уточни, че е голям привърженик на атомната енергия, но за  \"Белене\" решаващи ще са защитата на националните интереси и цената, която всеки българин трябва да плати.