Вотът за кметове и президент ще се проведе през есента. Държавният глава ще разговаря последователно с представителите на ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС, \"Атака\", Синята коалиция и НДСВ...

Президентът Георги Първанов свиква консултации за назначаване на Централна избирателна комисия. Вотът за кметове и президент ще се проведе през есента. Държавният глава ще разговаря последователно с представителите на ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС, \"Атака\", Синята коалиция и НДСВ.


От централата на ГЕРБ вече обявиха, че искат изборите да се проведат на 23 октомври. Вотът ще бъде едновременно за президент и за местни власти. Преди да бъде уточнена датата обаче, трябва да бъдат приключени преговорите за  Избирателната комисия. Идеята е новата  комисия да работи постоянно с мандат пет години.


Вчера от \"Ред, законност и справедливост\" обявиха, че също ще се срещнат с президента. По закон, в разговорите участват парламентарно представените групи. РЗС има депутати, но няма своя група в Народното събрание.