Иван Караиванов и подчинените му четирима инспектори задържаха при акция в Кубрат петима нарушители. С тях общият брой на заловените от 1 март досега таксиметрови пирати вече е 15...

Пенсиониран полковник от българската армия громи незаконните таксита в разградско. Иван Караиванов и подчинените му четирима инспектори задържаха при акция в Кубрат петима нарушители. С тях общият брой на заловените от 1 март досега таксиметрови пирати вече е 15. По този показател най-малката ДАИ в страната е на първо място в класацията на изпълнителна агенция \"Автомобилна администрация\".   


Класиралата се на второ място столична ДАИ има на щат 36 души, които за същия период са успели да хванат седем незаконни таксита. Смятаните доскоро за неизкоренимо зло в региона пирати знаят, че той не си поплюва. Затова масово се отказват сами. Последствията за разобличените не са никак леки. Глобата за всеки нарушител е 1500 лв.


През този период колите ще останат на специален паркинг, като собствениците им ще трябва да платят и по 20 лв. за всяко денонощие. Инспекторите подчертават, че за успехите в борбата с нарушителите много важен фактор са промените в Закона за автомобилните превози, влезли в сила от 1 март, тази година.


Според Караиванов с незаконни таксиметрови превози в региона доскоро са се занимавали около 80 души. Той се зарича, че до края на годината ще сведе броят им до нула.