Заради задължението да плащат наведнъж, брокерите очакват все повече хора да започнат да шофират без \"Гражданска отговорност\"...

Екип на \"Календар\" провери как застрахователните брокери и клиентите приемат промените в закона, свързани със застраховка \"Гражданска отговорност\".

 

Очаквано застрахователните брокери харесаха промяната в закона, която ще ни задължи да плащаме \"Гражданска отговорност\" накуп.

 

Заради задължението да плащат наведнъж, брокерите очакват все повече хора да започнат да шофират без \"Гражданска отговорност\".

 

Повечето шофьори обаче твърдят, че и сега плащат наведнъж задължителната застраховка. Въпреки че плащат накуп, някои от шофьорите разкритикуваха промяната в закона. Те негодуват, че им се отнема възможността да имат избор.

 

Що се отнася до другата новост - отпадането на стикера, който обозначава, че сме сключили автокаско, брокерите също са съгласни, но обясняват, че маркировката трябва да остане задължителна.

 

От финансовото министерство обмислят още да въведат единна електронна система, в която всяка сключена застраховка да влиза в сила от момента на подписването й. Новите правила ще важат, след като и парламентът ги одобри.