Според бившата барета, след като премиерът започнал да се притеснява от кандидат-президентската надпревара и след като установил, че не може да подчини съда, тогава заговорил страхът...

Алексей Петров се яви отново днес в Националната следствена служба (НСлС), за да му бъдат предявени материалите по делото срещу него.

 

\"Зная само, че тук ме извика страха на Бойко Борисов\", заяви Петров.

 

Според бившата барета, след като премиерът започнал да се притеснява от кандидат-президентската надпревара и след като установил, че не може да подчини съда, тогава заговорил страхът.

 

Алексей Петров каза още, че нищо друго, освен бъдещата му политическа кариера, е причината той да е в следствието днес. Според него и специализираният съд е създаден само и единствено заради него.

 

\"Сега обаче може да се окаже като всичко друго Борисов и Цветанов да влязат в собствения си капан и най-свидните чеда на партията да бъдат клиент №1\", заяви Алексей Петров.

 

За да обясни, че първите жертви на спецсъда ще бъдат именно \"чедата на партията\" Алексей Петров посочи т.нар. фалшифицирани СРС-та от разговорите с участието на вътрешния министър и Бойко Борисов.

 

\"Вие знаете, че той си създаде спецсъд тъкмо заради това да се занимава със своите митове, страхове, интереси. Паралелна лична съдебна система на националната\", каза още Алексей Петров.

 

Той посочи, че никога не се е отказвал от кандидат-президентската кампания. Според него е ясно, че Борисов се е самономинирал за кандидат-президент чрез Цветанов. /БГНЕС