Три дела вече е образувала Софийската районна прокуратура за боя пред \"Баня Баши\". За \"Календар\" говорителят на прокуратурата Руси Алексиев уточни, че на двама от активистите на \"Атака\" вече са повдигнати обвинения за хулиганство.

Широк международен отзвук и обществена реакция у нас след вчерашния сблъсък пред софийската джамия. Три дела вече е образувала Софийската районна прокуратура за боя пред \"Баня Баши\". За \"Календар\" говорителят на прокуратурата Руси Алексиев уточни, че на двама от активистите на \"Атака\" вече са повдигнати обвинения за хулиганство.

Другите две досъдебни производства са заведени срещу  неизвестни извършители - за нараняванията на депутата Деница Гаджева и на столични полицаи.

Заглушена от градския шум, попила вчерашните събития, днес джамията се оказа най-притегателния от ъглите на така наречения триъгълник на толерантността.

От снощи тук хора от всякакви вероизповедания идват да оставят цвете.

Кристин и Даниел Маси са американци, атеисти, живеят в Истанбул. Те не знаеха за вчерашните сблъсъци по време на молитва в София. Сега те се гледат в новините ни и ще научат и за междуособици по време на събор край Исперих. Този път между симпатизанти на изключения от ДПС депутат Корман Исмаилов и хората на Ахмед Доган. И  без ранени.

 

Подробности - във видеото.