Депутатът от \"Атака\" пострада при сблъсъците край джамията в петък. По думите й молещите се са започнали да нападат протестиращите…

Депутатът от \"Атака\" Деница Гаджева пострада при сблъсъците пред джамията в петък.


\"Раната е сериозна, но съм добре, ако ме бяха улучили малко по-нагоре нямаше да е толкова добре положението. Имам около седем шева. Паветата хвърчаха от ислямистите, които бяха наредени до джамията. Мой колега е с разкъсани пръсти, понеже е спрял паве на милиметри от полицай\", спомни си в студиото на \"Здравей, България\" Гаджева.


Лекарите са й казали, че ще има белег. Всеки ден ще си спомням за тази проява на толерантността на фундаменталните ислямисти, иронично коментира тя.


По думите й протестът е бил мирен, срещу воя на джамията. Тя си обяснява случилото се с факта, че не е имало достатъчно полицаи и хората от джамията започнали да ги нападат.


\"Отидохме на протеста с колони и пуснахме патриотични песни. Тогава от джамията излязоха едни много тъмни субекти с изкривени физиономии. Един от тях започна да рита колоните, оттам стана целият конфликт. Пребиха две от нашите момчета. Единият от мъжете беше с нож\", разказа Деница Гаджева.


Ако ислямистите бяха смирени, нямаше да ходят на молитва с ножове, допълни тя.

 

Как от Българския хелзинкски комитет поискаха партия \"Атака\" да бъде забранена - гледайте на Nova Play.