Това каза в \"Здравей, България\" Анастас Тодоров, зам.-изпълнителен директор на агенция \"Автомобилна администрация\". Тези, които имат цени над определения таван, ще бъдат глобени с 3000 лева, освен това таксито ще бъде премахнато от списъка с регистрираните...

В рамките на 3-4 дни всички таксита, които имат разрешения да возят, ще бъдат проверени. Това каза в \"Здравей, България\" Анастас Тодоров, зам.-изпълнителен директор на агенция \"Автомобилна администрация\". Тези, които имат цени над определения таван, ще бъдат глобени с 3000 лева, освен това таксито ще бъде премахнато от списъка с регистрираните.


Автомобилната инспекция започна проверки на такситата за това спазват ли таванът на цените. За София пределната тарифа е лев и 30 на километър през деня и лев и 60 през нощта. Всеки, който ни вози по-скъпо, ще бъде глобен.


Наш екип присъства на една от проверките. Шофьорът, който беше инспектиран пред камерата ни, беше изряден. Тарифите на съответната компания обаче бяха максимално допустимите. Водачът обясни, че промяната е от днес, а преди това са били по-високи.


\"Не съм доволен от въведения таван на цените, защото тогава трябва да има таван и за всичко останало. Пазарувам и живея в тази държава на свободни цени\", каза той.

 

Цялото пряко включване гледайте на Nova Play.