Според експерти възможната причина за хранителното отравяне е консумацията на месо с изтекъл срок на годност или лоша хигиена на заведението, от което са купени дюнерите...

Четири момчета на 13-годишна възраст са настанени в инфекциозно отделение на благоевградската болница с хранително натравяне.

 

Други петима техни връстници също са със стомашни болки. Децата са консумирали дюнери в заведение в град Петрич, където са били на екскурзия.    

За края на учебната година ученици от пети клас от град Гълъбово заминават на екскурзия в Петрич. Към 19.00 часа вчера децата си купуват дюнери от заведение в центъра на града.

 

След това, както е било по план, групата се отправя към Благоевград. Като пристигнали в града обаче четири от децата се почувствали зле. Те веднага са отведени в Спешен център, след което са приети в Инфекциозно отделение.

 

Децата са яли дюнери с пилешко месо, пържени картофи и зелева салата.  Възможна причина за хранителното натравяне на учениците е консумацията на месо с изтекъл срок на годност.

 

Инспектори от Агенцията по безопасност на храните веднага са направили проверка на заведението в Петрич, в което учениците са се хранили. Резултатите от проверките ще станат ясни до три дни. До тогава заведението, от което децата са консумирали дюнери, ще остане затворено.