Той разказа, че по време на ареста на Алексей Петров и операция \"Октопод\" Костов му предложил подкрепа при евентуални проблеми с Бойко Борисов, а два дни по-късно поискал оставката на вътрешния министър...

\"Лидерът на ДСБ Иван Костов е политик с две лица, а нападките срещу мен са заради това, че бях против общото явяване на избори на ГЕРБ и ДСБ\".

 

Това коментира министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

 

Той разказа, че по време на ареста на Алексей Петров и операция \"Октопод\" Костов му предложил подкрепа при евентуални проблеми с премиера Бойко Борисов, а два дни по-късно поискал оставката на вътрешния министър.

 

\"Бихте ли ми казали кой понесе вината, че днес нямаме авиокомпания \"Балкан\", кой пое отговорността за падналата сграда на ул. \"Алабин\"? И се обърнете към един от авторитетите в Съюза на репресираните - г-н Чемишев, който загуби внучката си там. Трябва да ви кажа, че това, което съм чувал от него и това, което е свързано със сградата на \"Алабин\", си задайте въпроса защо днес са толкова остри някои политици по темата за сигурността", заяви Цветанов.

 

Вътрешният министър уточни, че МВР ще продължи да си върши работата, въпреки че в някои от операциите, в ареста попадат хора с политическа принадлежност. Информацията е на Дарик радио.