На изборите в неделя видяхме умален модел на това, което вероятно ще се случи октомври, заяви Кадиев.

Две причини имаше. Първата беше, защото исках да демонстрирам някаква нормалност на политиците в България. Държава, в която премиерът се хвали с това, че е чел една книга, че не си реже ноктите в определени дни, някакви манекенки се появяват за рождения му ден, сериозни събития се случват около една джамия, икономическата криза започва да става и морална криза. В този момент считам, че политиците трябва да дават и нормални сигнали – че те са хора, които не се държат като футболни агитки и уважават съперника си, отиват на неговото състезание, без да се опитват да го манипулират. Това заяви кандидатът за кмет Георги Кадиев, който гласува на вътрешните избори на \"Синята коалиция\".

Като втора причина да даде своя глас, Георги Кадиев посочи това, че според него, вътрешнопартийните избори са добра практика, която трябва да бъде подкрепяна.

Изборите в неделя бяха пример за това как една добра инициатива може да бъде опорочена, заяви Кадиев. Ние видяхме един умален модел на онова, което се е случвало на предишни избори и това, което вероятно ще се случи октомври. Видяхме купени гласове, видяхме роми, превозвани с автобуси от една секция в друга, видяхме обвинения в трета политическа партия, че е интервенирала в изборите, видяхме обвинения между самите коалиционни партньори. Представете си какво ще стане октомври.

Синята коалиция в София е сериозна сила, не трябва да бъде подценявана. На въпроса дали е добре, че Прошко Прошков ще застане срещу Георги Кадиев, гостът в студиото на \"Здравей, България\" потвърди и заяви, че това е \"стимул\" и добави, че се надява да бъде \"силна, добра, агресивна кампания\".


МВР става предизборен щаб на ГЕРБ. Това е самата истина. МВР ще се опита да решава изборите в България. Това е удар по демокрацията. Затова искам разгром на ГЕРБ на тези избори. Това заяви още кандидатът за кмет на София Георги Кадиеви прогнозира, че много настоящи кметове няма да се кандидатират на тези избори, защото \"всеки може да бъде въртян по следствия и прокуратури\".

Какво е мнението на Георги Кадиев за вътрешнопартийните избори, какво обеща той в студиото на \"Здравей, България\" и кое е \"малкото МВР\" и защо е наричано така – разберете във видеото.