Атанас Семов отрече Алексей Петров да има функции в РЗС.

Гледам с надежда да се появят и сериозни кандидати. Тъжното е, че като чели досега отношението към президентските избори е несериозно. Несериозно е отношението на тъй наречените \"големи партии\", които се подиграват и с избирателите си и с важната роля на президента, хитрувайки или карайки се вътрешно до последния момент кой да бъде техният кандидат. Това заяви кандидатът на РЗС за президент – Атанас Семов.

В \"Здравей, България\" той заяви, че участва в тази кампания, защото е убеден, че рано или късно България ще има нова конституция и избори за Велико Народно събрание. Атанас Семов изрази позицията, че колкото по-рано стане това, толкова по-малко късно ще е, защото вече сме закъснели.

Според Атанас Семов, България трябва да тръгне кум рефендумната демокрация и към конституция, в която да има ясни механизми за контрол на властта.

Според кандидата за президент на РЗС, всяка изборна длъжност трябва да може да бъде отзовавана от избирателите чрез гласуване. На нас ни е нужна държава, основаваща се на образованието, а не държава, в която необразоваността се нарича харизма, защото от това губим и изоставаме. Атанас Семов поясни, че визира лидерите на ГЕРБ, които са символи на \"примитивното, елементарно, веселяшко, народняшко и неефективно политическо поведение\".

Той допълни, че  в страната се задълбочават не само етническите проблеми, но и  неконкурентоспособността на икономиката и корупцията.

Относно обвиненията за обвързаност на РЗС с Алексей Петров, Атанас Семов коментира това така: \"Днес Алексей Петров няма функции в нашата кандидатура, кампания и офанзива\".

На въпрос дали очаква подкрепата на Алексей Петров, Атанас Семов заяви, че той и РЗС искат подкрепа от всички хора, които разбират, че днешното правителство е \"конфузно и безпомощно\".

Най-сериозният ни противник е криминализираната посредственост, простотията, която смята, че й се полага да управлява държавата, това заключи Атанас Семов относно предстоящите президентски избори.