България отдавна е изпълнила всичките си ангажименти по присъединяването, смята той...

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви в Австрия по време на Залцбургския форум, че България отдавна е изпълнила всичките си ангажименти около условията за присъединяването на страната ни към Шенген.

Цветанов добавя, че до месец септември очаква политическо решение по въпроса.


\"Ние сме изпълнили техническите критерии, и то преди доста време\", заявява министър Цветанов в интервю за \"Die Presse\". Той добавя, че очаква до месец септември да има политическо решение на този въпрос. Няколко от държавите-членки на Европейския съюз, най-вече Германия и Франция, се обявиха против бързото влизане на страната ни в Шенген, заради липса на воля за справяне с криминалната обстановка в страната и широкоразпространената корупция, добавя изданието.


Цветанов обаче заявява обратното. Той казва още, че надали има друга държава, която да си съдейства с останалите държави в борбата с организираната престъпност, колкото България. Това пък бе потвърдено от експерти на ЕС. Българският вътрешен министър сподели още, че \"населението на Австрия няма от какво да се страхува\". /БГНЕС