Съдът реши да пусне предсрочно осъденията на 8.5 г. затвор Стилиян, който я залива

Пловдивчанинът Стилиян Петров, който преди 6 години обезобрази с киселина бившата си приятелка Боряна Костадинова, излезе предсрочно от затвора. Петров, известен като Малкия Хофман, бе осъден на 8 години и половина затвор. Два месеца по-късно Стилиян отново е заловен, този път заради притежание на наркотици.

 

Днес в директна връзка от Пловдив за \"Карбовски: Директно\" Боряна Костадинова разказа за страха, в който живее, че кошмарът за нея може да започне от начало.

 

\"Срамувам се от България и никъде няма да кажа добра дума за нея. Искам да се отскубна от България. За мен цялата държава е залята с киселина\", възмутена е Боряна от правосъдната система и отношението на хората у нас.

 

\"Не ми харесва да живея в грозната България, с грозните й закони и грозните престъпници, които ражда. За 6 години бях четвъртия случай, сега знам за 24. Ако имаше българско правосъдие, може би щях да бъда последният\", продължи с огорчение да говори момичето.

 

\"Грозната България не заслужава красиви хора. Заслужава грозни хора като него, които да се самоизтрепват. Системата така работи, че Стилиян дори осъди държавата и полицаите, които го прибраха, за морални щети\", разказа още Боряна.

 

Сега тя е с едно около и споделя, че възстановяването й – както физически, така и психически – надали ще приключи някога.

 

\"Заливането с киселина е мода – най-мъчителното за една жертва\", смята Боряна. Тя е убедена, че след излизането си от затвора Стилиян я е дебнел отново.

 

\"В съда клатеше глава заканително, че едва ли не не е приключил. Въпреки всички свидетели и доказателства за вината му, едва ли не го осъдиха, защото си клатеше главата. Безсрамно е\", продължи разказа си Боряна.

 

Според нея в България няма смисъл да съдиш престъпници, защото съдебната система работи за тях.