Напускам, защото ставам заложник на човек, който волно или неволно реанимира Ахмед Доган, каза депутатът Стоян Иванов...

Депутатът Стоян Иванов напуска парламентарната група на \"Атака\". С огромно неудоволствие напускам \"Атака\". Напускам, защото ставам заложник на човек, който волно или неволно реанимира Ахмед Доган, обясни пред агенция \"Фокус\" Иванов.


Той е внесъл заявлението си за напускане на групата на \"Атака\" на 8 юни.

\"Напускам, защото според мен в един момент един човек в тази партия подмени идеята с личния си стремеж да бъде на върха. Това вече не е моята партия\", каза още Стоян Иванов.


По думите му скандалът с документите, които се оказаха гаранция за кредит, които бяха принудени да подпишат почти всички кандидат-депутати на \"Атака\", е истина. Има такива документи, аз лично също съм подписал. Вярвах на Волен, вярвах, че той се бори за идеята, той ме увери, че това е чисто формално, че такива фирми всъщност няма, че няма теглени кредити, но все пак е необходимо като някакъв факт, който в бъдеще да бъде спирачка срещу разпадане на групата, добави депутатът.

Трима депутати от \"Атака\" - Валентин Николов, Кирил Гумнеров и Огнян Пейчев, обявиха на 25 май в Народното събрание, че напускат парламентарната й група. Така парламентарната група на \"Атака\" остана със 17 души.