Хората са от селата Селча и Стоманово...

Хидровъзел „Цанков камък\" и по-скоро последствията от изграждането му изкараха на протест жители на две села в региона. Гневът на хората беше провокиран от разбитите пътища, които оставили след себе си тежкотоварните автомобили по време на 6 годишното строителство.

С ръкопляскания и викове пропускат кола на фирмата изпълнител.
По този начин над 100 души от селата Селча и Стоманово пропускаха колите на националната електрическа компания и австрийската фирма изпълнител - Алпине Бау.

Гнева на хората е провокиран от това, че всички подходни участъци към „Цанков камък\" са покрити изцяло с нов асфалт, а през това време изцяло разбития път към селата само се кърпи. Опасност имало и за болните по селата тъй като, лунния пейзаж по пътя забавял линейките.

Ремонта започнал преди няколко дни. Местните недоумяваха как е възможно да се изрязва и закърпва път, по който почти не е останал асфалт

\"Няма да подпишем от страна на общината нито един документ съпътстващ подготовката и подписването на акт 16\", заяви Здравко Василев, кмет на община Девин.

Ако до дни изпълнилите на проекта не седнели да преговарят с тях , имали готовност да преминат към гражданско неподчинение и да блокират основните пътища в региона.