Против кабинета Борисов ще гласуват и от \"Синята коалиция\"....

В парламента ще се проведат дебатите по третия вот на недоверие към правителството.

 

Този път мотивите на вносителите БСП и ДПС са провал на политиката по вътрешната сигурност и обществения ред, отложеното присъединяване към Шенген, полицейщина и нарушаването на човешки права. Против кабинета Борисов ще гласуват и от \"Синята коалиция\".

 

За да успее вотът на недоверие, са необходими 121 гласа. Сборът от гласовете на ДПС, БСП и \"Синята коалиция\"  е под 90. Миналата седмица с декларация в подкрепа на кабинета излязоха 12 независими народни представители.

 

Покрай сметките политическото говорене по темата стигна до фолклорни напеви – ден преди и от СДС да обявят, че ще гласуват против кабинета, от ГЕРБ оприличиха ДПС, БСП и ДСБ на триглава ламя и привидяха Борисов като добрия юнак.

 

В хронологията на изказванията остана и това на премиера, че ако го свалят от поста, ще се кандидатира за президент. На техен ред сините обясниха, че да гласуват с БСП и ДПС, е единственото им средство срещу порочните практики, които вътрешния министър така и не успява да овладее.

 

Лично срещу Цветанов говориха и от червения лагер – че войната, която е повел с прокуратурата и съда, нарушава взаимодействието между институциите.

 

Тези констатации съвпаднаха и с оповестяването на годишния евро доклад за състоянието на съдебната реформа, вътрешния ред и корупцията по високите етажи. Въпреки че доскоро искаха оставката на вътрешния министър заради сбиването пред столичната джамия, от \"Атака\" застанаха зад кабинета Борисов.