Сушито съдържа големи количества йод, който е вреден за женския организъм...

Сушито съдържа големи количества йод, който е вреден за женския организъм, предупреждават австралийски диетолози.

 

Те проведоха ново изследване, според което ентусиазмът на нежния пол да се яде здравословни храни като суши всъщност може да доведе до неприятни последствия.

 

Експертите предупреждават за опасност от някои съставки, особено йод, който не е полезен в толкова големи количества.

 

Прекомерната консумация на храни, съдържащи йод, може да доведе до негативни последици за функционирането на щитовидната жлеза. Йодът може да причини и хормонални смущение или рязко качване на теглото.

 

Поради тази причина авторите на изследването препоръчват консумирането на суши не повече от 2-3 пъти седмично. От друга страна, морските дарове са богати на калций, магнезий, натрий и други основни минерали. /БГНЕС