Експерименталният проект \"Цирк Кумбо\" ще бъде неразделна част от трите фестивални дни...

Изкуството има много форми и проявления - музикална, театрална, танцувална. Тазгодишното издание на Spirit of Burgas разширява обхвата си, добавяйки експериментално интерактивно представление към своята програма.

Фестивалният дух ще се прояви и под купола на пътуващия из Европа експериментален арт проект \"Цирк Кумбо\" по време и на трите нощи на фестивала.

Сцени от различни класически приказки са трансформирани в чудати форми по време на пътуването през фантазните мутации на Кумбо образите - така артистите описват представленията си и обещават незабравимо преживяване по време на фестивала.

Създаден от интернационален колектив от независими млади артисти, \"Цирк Кумбо\" комбинира цирково изкуство и жива музика с различни театрални гигове. Идеята на проекта е да се създаде алтернативен модел на шоу концепция, освободена от лъскавата рамка и пределите на залата, както и да възроди забравеното цирково изкуство, като го  представи в нова светлина.

Посредством уъркшопи и интерактивни игри публиката също ще има възможност да се включи в „цирка\" и да усети магията на представлението, превръщайки се от пасивен наблюдател в активен участник.

За всички, които проявят любопитство и решат да изследват по-дълбоко магията на уличното изкуство и цирка, корените и историята им, са предвидени филмови прожекции. В програмата ще бъдат включени два класически черно-бели филма с участието на Чарли Чаплин и Бъстър Кийтън, документален филм, посветен на уличното изкуство, както и номинираният за \"Оскар\" анимационен филм на Силван Шомет \"Илюзионистът\".