45-годишна жена се опита да върне своите документи в президентството...

Българско семейство реши да се откаже от гражданството си. Веселка Миневска и съпругът й опитаха да върнат личните си документи в президентството. Като основна причина за решението си майката на пет деца сочи неспазването на законите у нас и пълната безизходица, в която са затънали тя и семейството й. 

Веселка Миневска дълги години работи като ватман в София. Отказва се от професията след убийството на своя колежка. В момента няма работа и се грижи за двете си най-малки деца - на 4 и 7 години. Има още три. Живее на квартира в сутерен с втория си съпруг и четири от децата. Разказва, че първият й мъж я осъдил да му плаща издръжка и взел апартамента й.

Следващата капка, според нея - миналия месец тя й сегашният й съпруг получават заплахи за живота си от таксиметровата фирма, в която той работи по това време. Причината - Стоян иска да върне колата, която са му дали, защото е повредена.

Въпреки многобройните жалби - Веселка и Стоян разказват, че все още няма задържани по случая. Едва преди два дни обаче семейството решава окончателно да се откаже от българското гражданство и да потърси помощ в президентството. Поводът - Стоян бил арестуван, защото шофирал без книжка, но с акт - както му разрешили от КАТ.

В деня, когато го арестуват, мъжът е трябвало да отиде на новата си работа, но след като не се явява - го уволняват.

\"В държавата, ако си беден - не можеш да работиш нормално, няма кой да те защити\" – на мнение е Веселка и допълва – \"Срамота е това, което става в България\".

Днес Веселка и Стоян се опитаха да върнат демонстративно личните си карти в президентството. От ведомството обаче им обясниха, че не могат да се откажат от гражданство, а да го сменят с друго. Затова семейството вече планира да потърси помощ от чуждите посолства у нас и при първа възможност да отпътува за чужбина.