Те харесват Черноморието ни, но следващото лято ще се замислят дали да дойдат отново у нас...

Финландия, която забрани на туристическата агенция \"Алма тур\" да предлага почивки на нейни граждани, изпрати самолет и прибра от Бургас всички нейни туристи.

 

Полетът беше извършен късно снощи. У нас обаче все още остават над 100 руснаци, които чакат превоз до Санкт Петербург. 

Над 80 са туристите от Санкт Петербург, които пети ден са принудени да почиват в хотели в Бургас и Слънчев бряг. Голяма част от руските граждани са напуснали България за своя сметка, но не всички имат тази финансова възможност.

 

Олга споделя, че при тези цени семейството й може да си позволи само тя или съпругът й да напуснат България. Другият трябва да остане в Бургас и да чака разрешение на проблема заедно с 5-годишния им син.

 

Споделят, че в групата им има диабетик, който е свършил лекарствата още в събота и сега получава помощ от свои познати в Бургас. Руските туристи  разказват, че харесват българското Черноморие, но следващото лято ще се замислят дали да дойдат отново у нас.

 

Семействата на Олга и Рената, заедно с малкия Борис, очакват разрешаването на проблема. От туристическата агенция сутринта са им обяснили, че в 15.00 часа днес предстои среща на членовете на руската туроператорска асоциация за организиране на плащането на чартърен полет чрез техния гаранционен фонд.