С наближаване на предизборната кампания битката между партийните централи става все по-изострена...

С наближаване на предизборната кампания битката между партийните централи става все по-изострена. Пример за това наблюдавахме и днес.

 

От \"Коалиция за България\" призоваха фаворита на ГЕРБ за президентските избори Росен Плевнелиев да каже кои общински съветници са му искали подкуп през 2007 година.

 

От левицата обясниха, че вътрешният министър Цветан Цветанов съзнателно е компрометирал колегата си Плевнелиев като пръв е огласил информацията за подкупа. Изненадващият обрат дойде в края на деня, след като самият Росен Плевнелиев отрече да му е искан подкуп. 

Пръв за подкуп, който е бил искан от Росен Плевнелиев, заговори Цветан Цветанов. Той обясни, че през 2007 година, докато Плевнелиев е бил управител на \"Бизнес парк - София\", трима общински съветници са му искали подкуп.

 

Днес темата продължиха да доразвиват от БСП. Бивши и настоящи червени общинари, заедно с кандидата за кмет на левицата в София Георги Кадиев, потвърдиха, че знаят имената на общинарите. Призоваха обаче Плевнелиев да ги съобщи.

 

Левите уточниха, че двама от въпросните общинари-рокери на последните местни избори са влезли в общинския съвет с бюлетината на ГЕРБ. По думите на Кадиев парадоксът в ситуацията с Плевнелиев е стигнал и по-далече.

 

В края на работния ден самият Росен Плевнелиев изненада всички с изявлението си.
\"Лично на мен подкуп не ми е искан, такъв не съм и давал\", категоричен бе Плевнелиев.

 

След това изказване той предпочете да си тръгне и да не отговаря на журналистически въпроси.