Възрастни превеждаха децата през улиците по пътя до и от училище...

В първия учебен ден от КАТ по традиция призовават всички шофьори да карат със запалени фарове. За да се замислим повече за безопасността на пътя, в Бургас пък учебната година започна със звук от сирени.

Те са в памет на всички деца, загинали при катастрофи. Инициативата е на Фондация \"Червена пътека от Валя\", създадена от майката на 12- годишното момиче, което беше прегазено на пешеходна пътека.

Новата учебна година в Бургас бе посрещната и с още една инициатива -  възрастни превеждат децата през улиците по пътя  до и от училище. В ролята на доброволци влязоха учители и ученици от горен курс, които имат навършени 18 години.

В Бургас ще се опитат инициативата да не остане само на 15 септември, а да продължи през цялата година. По този начин ще бъде обезопасявано пресичането на учениците в най-критичния часови пояс – в края на първа и началото на втора смяна, както и по време на голямото междучасие.

В открито писмо до Министерски съвет от Фондация \"Червена пътека\" предлагат  от следващата година на 15 септември точно  в 12.00 часа сирените да бъдат включени в цялата страна.