Тя е подсъдима по делото за ремонта на социалния дом в Стара Загора...

10 свидетели дават показания по делото срещу бившия социален министър Емилия Масларова, заместника й Димитър Димитров, бившия главен секретар на ведомството Иван Пенев, бизнесмена Венцислав Драганов, Михаил Методиев и Росен Стефанов.

 

Прокуратурата обвинява Масларова в престъпление по служба и длъжностно присвояване на 11 млн. лева от отпуснати 19 млн. лева за ремонта на социален дом в Стара Загора. Като нейни съучастници са посочени Методиев и Драганов, чиято фирма \"Стара Загора 2007\" извършила ремонта на Центъра за комплексно социално обслужване в града.

 

Повече от час съдът разпитва инж. Томослав Христов управител на \"Вето Комерсиал\" ООД. Фирмата, която вече е построила три хотела по Черноморието в била изпълнител на \"Стара Загора 2007\", чийто управител е Венцислав Драганов. Обвинението смята, че част от присвоените пари Венцислав Драганов е влагал в ремонта и обзавеждането на хотел \"Роза\", разположен на Старозагорските минерални бани. Освен това точно преди началото на икономическата криза той е придобил еднофамилни къщички в морско селце Лозенец в община Царево.

 

Христов разказа, че с Драганов са се запознали случайно. Договорили са се да строят къщички на среща, която се е състояла около 1–2 месеца след запознанството им през 2008 г. Лично Драганов и представители на \"Стара Загора 2007\" са контролирали строежа. Цената на една къщичка била 24 000-25 000 лева. Според Христов тя била около средната цена за онова време. /БГНЕС