Както мога да бъда класна, така мога да бъда и много палав ученик, каза тя пред Карбовски...

Не е искан подкуп от Росен Плевнелиев и той не е давал такъв. Това заяви в \"Карбовски: Директно\" Цецка Цачева, председател на Народното събрание.


Преди дни вътрешният министър Цветан Цветанов каза, че през 2007 г. трима общинари са поискали подкуп от бившия министър на регионалното развитие и настоящ кандидат за президент Росен Плевнелиев, за да подмогнат за финализирането на Бизнес парка в столицата. Последва скандал с обвинения към Плевнелиев, че е нарушил закона, като не е сигнализирал полицията.


Може би не беше най-удачното място и най-удачният пример, с който Цветанов се изрази, отбеляза Цачева.

 

Много силна, много добре балансирана е кандидат-президентската двойка на ГЕРБ. До този момент те са доказали какво могат, подчерта председателят на парламента.


Всички усилия трябва да бъдат насочени към настоящата кандиодатура и няма да коментирам как се е стигнало до издигането на Плевнелиев и Попова и дали е имало други обсъждани имена. Така Цачева отговори на въпроса дали не се е стигнало до избора след като самата тя е отказала да бъде част от двойката.

 

Плевнелиев не живее ден за ден и го доказа и в работата си като министър досега. Маргарита Попова също беше успешен министър. Тя предложи програма за това как да продължат реформите в съдебната система, подчерта Цачева.


На въпрос дали знае, че я наричат \"Класната\", Цачева отвърна: \"Както мога да бъда класна, така мога да бъда и много палав ученик\".