Представителките на златната възраст доказват на внуците си, че \"и баба може\".

Бабите от Кюстендил вече ще си чатят в интернет. Представителките на златната възраст са решили да докажат на внуците си, че \"и баба може\". Това е мотото на проекта, организиран от регионалната библиотека в областния град. В рамките на 5 учебни дни, напълно безплатно, те усвояват азбуката на компютрите. 

На шестия етаж в Дома на техниката в Кюстендил тече трескава образователна дейност. С тетрадки в ръка група възрастни дами се явяват в компютърната зала, за да придобият поредната доза знания за начина на работа с клавиатурата и мишката, и сърфирането в Интернет.  

Който учи ще сполучи. Това мото обединява възрастните дами, дошли на този курс. Освен, че ще направят живота им по-лесен, новите знания ще помогнат на пенсионерите да уплътняват времето си по приятен начин. 
 
Люба Сотирова е сред най-големите ентусиасти в групата. Тя е на 60+ и преди всеки урок, първа заема мястото си в залата. Записва се за курса, защото иска да говори със своите внуци, които живеят в чужбина. 

Днес беше и последният урок на тази група. Накрая всички получиха сертификати и се зарекоха всеки ден да сърфират в Интернет мрежата.