Всеки може да подаде сигнал, като анонимността му е гарантирана...

Наскоро се появи нов сайт - \"За честни избори\", който събира сигнали за изборни нарушения.

 

\"Всеки човек може да подаде сигнал. Важното е да се каже, че се гарантира анонимността му\", разясни в \"Здравей, България\" един от администраторите на сайта Асен Генов.

 

Той обясни нагледно как точно става подаването на сигнал за нарушение. Има 8 категории, от които човек може да си избере. Езикът на омразата също е въведен като вид нарушение.

 

Някои от по-интересните сигнали, подадени на сайта, са такива, свързани с агитиране на деца чрез подаряване на безплатни учебници, на чиято първа страница стои снимка на даден кмет, който участва в изборите.

 

Вече има и сигнали от чужбина, че в посолствата не изпълняват своите задължения, не спазват сроковете и така на практика саботират правото на българите зад граница да упражнят своето право на вот.

 

\"Вече има сигнали за груби изборни нарушения в общини като Несебър, Сандански и Петрич - изборен туризъм и купуване на гласове\", обясни Генов.

 

\"Апелираме към медиите да разследват допълнително информацията на нашия сайт, защото ние сме като информационна банка за тях\", призова Асен Генов.