\"Конфликтите се създават от група хора, на която се плаща да го правят\"...

\"Едно нещо може да спре етническото насилие – незабавно да бъде свален имунитета на подбудителя на цялата тази етническа омраза Волен Сидеров, както и да бъде арестуван до изборите\".

 

За това настоя в \"Здравей, България\" лидерът на партия ДРОМ Илия Илиев по повод масовите протести в страната заради убитото момче в Катуница. Той отрече да е карал роми да излизат на бунт и заяви, че ако те желаят да го направят, ще го сторят сами.

 

 

Илиев заяви, че има информация, че лидерът на партия \"Атака\" плаща за провокиране. Подбуждал големи маси и групи с надеждата правителството да падне и да спечели изборите.

 

\"Проблемът е, че жандармерията и полицията явно не могат да смогнат и затова хората са силно притеснени за живота си. Ромите стоят по махалите със запалени огньове, с брадви и тояги\", разказа Илиев.

 

\"Българите и ромите винаги са се обичали и уважавали. Тези конфликти в момента се създават от една група хора, на която се плаща да го правят\", на мнение е лидерът на ДРОМ.

 

\"Толкова години в България не се прави нищо конкретно за ромите. Перат се пари, привличат се огромни средства от Европейския съюз за тях, но правителството непрекъснато ги пренасочва в други сектори\", заяви Илия Илиев.