При опит да трафикират три момичета с цел сексуална експлоатация в Гърция са задържани двама мъже...

Полицейска операция \"Звездите\", в която са участвали служители от отдел \"Трансгранична организирана престъпност\" към сектор \"Трафик на хора\" при ГДБОП, колегите им от Благоевград и гранични полицаи, е проведена вчера, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При опит да трафикират три момичета с цел сексуална експлоатация в Гърция са задържани двама мъже.

Около 19.30 часа на ГКПП-Кулата, при опит да преминат българо-гръцката граница, са заловени криминално проявеният Г.Й. /30 г./ и Г.П./34г./ от София. В колата пътували и три жени от столицата.

До момента е установено, че двамата са принуждавали 5 момичета да проституират на територията на столицата. Те системно са обикаляли различни градове на страната, за да набират нови момичета с цел сексуална експлоатация. В хода на разследването станало ясно, че момичетата давали половината от заработените пари на мъжете.

През юли месец тази година е излъчен по българската телевизия репортаж \"Господин Прасе\" на британския таблоид \"News of the world\", задържаните са заснети при опит да продадат жени във Великобритания за сексуална експлоатация.

Образувано е досъдебно производство и прокурорска преписка в Софийската районна прокуратура.

Двамата са задържани с полицейска мярка за 24 часа, уведомен е наблюдаващ прокурор. Продължава работата по разследването. /БГНЕС