България е на едно от първите места в Европа по брой проституиращи жени, твърди фондация \"РискМонитор\"...

България е на едно от първите места в Европа по брой проституиращи жени, твърдят изследователи от фондация \"РискМонитор\". Според експертите има симбиоза между полицаите и сводниците, заради която се наблюдава този проблем.

 

В тази връзка по темата \"за\" или \"против\" легализацията на проституцията в \"Здравей, България\" взеха участие Рени Иванова, която практикува най-древната професия от 25 години, и сексологът доц. д-р Румен Бостанджиев.

 

\"Няма закон, по който да ни наказват. Няма и закон, който да разрешава проституцията. Нас ни наказват за аморални действия, поне така полицията пише всеки наказателен акт\", обясни Рени Иванова.

 

\"Ако бъде приета като професионална тази дейност, тя следва да бъде регистрирана и да се облага с данъци. Като се изхожда от това какъв брой жени проституират, се очаква държавната хазна да припечели много\", каза от своя страна д-р Бостанджиев.

 

\"Сводничеството е престъпление, склоняването към проституция - също. Самият избор на всяко едно момиче да избере тази вид дейност, това не е престъпление\", на мнение е Рени Иванова и заяви категорично, че никой не я е склонявал да проституира като малка. Твърди, че е започнала от любопитство.

 

\"Да правиш секс за пари не е нищо лошо\", убедена е Рени, като не пожела да каже колко пари получава.

 

\"Когато се създаде закон и бъде разрешена проституцията, страната и обществото ще има по-голяма информация какво се случва в действителност\", на мнение е тя.