За първи път в историята на селото след избори Селци остава без кмет...

Докато на много места оспорват изборните резултати, в две селища в България хората ще трябва да гласуват трети път за кмет. До куриозната ситуация се стигна, след като на балотажа кандидатите за кметове са спечелили по равен брой гласове и така не може да се определи победител. Едно от тези села се намира близо до Пловдив.

Селци се намира на 30 километра от Пловдив. В него живеят 500 души. Хората тук се вълнуват не толкова от изборите, колкото от земеделската продукция, която ще приберат от полето. За семейство Колеви и малкото останали млади хора това е основното препитание, защото друга работа в селото няма.

Надеждата на хората тук е новият кмет да прекара канализация, да ремонтира църквата и читалището, което тази зима може да се срути, тъй като покривът е изгнил и тече.

Никак няма да му е лесно на новия кмет, защото пътища трябват. А и с еврофондовете не сме много добре, смята Анна Запрянова, секретар в кметството на с.Селци.

За първи път в историята на селото след избори Селци остава без кмет. А той ще бъде избран на трети тур, тъй като двамата претенденти - досегашният кмет Иван Колев и кандидатът на БСП Николай Николов на балотажа са спечелили по равен брой гласове.

Кога жителите на малкото селце ще гласуват отново, ще стане ясно след като новият президент Росен Плевнелиев определи с указ дата на изборите, които ще са първите в мандата му.