Това констатира Сметната палата...

Сметната палата не намери нищо нередно в това независими депутати да прехвърлят полагащата им се бюджетна субсидия към партия, на която симпатизират.

 

Според извършения одит на ведомството прехвърлянето на парите е законосъобразно. Преди няколко месеца се зашумя около казуса с държавните пари за депутатите и парламентът възложи проверка.

 

18 са независимите народни представители към септември 2011 година. 8 от тях са декларирали принадлежност към друга политическа сила.

 

За две години към ГЕРБ са постъпили допълнително близо 1.1 милиона лева, след като принадлежност са декларирали отцепилите се депутатите от РЗС Димитър Чукарски, Марио Тагарински, Дарин Матов, Димитър Колев и Тодор Великов, депутатът от \"Синята коалиция\" Венцислав Върбанов и напусналият ДПС Касим Дал.

 

БСП са получили допълнително близо 98 500 лева, след като са получили подкрепата на отцепилия се от \"Атака\" Камен Петков. За тези две години най-голяма част от първоначалната си субсидия са загубили РЗС - общо почти 828 хиляди лева.