Адвокатите им обаче са готови да ги обжалват в съда и така да отлагат събарянето им...

От всичките девет къщи на ромската фамилия Рашкови в Катуница само една се оказа законна. Националната дирекция за строителен контрол връчи на семейството заповеди за събаряне на останалите постройки.

 

Адвокатите им обаче са готови да ги обжалват в съда и така да отлагат събарянето им. В същото време полицията за втори ден продължи да претърсва с металотърсачи имотите на Рашкови за злато и скъпоценности.

 

След като вчера щателно претърсиха оцелелите имоти на Рашкови,  днес полицаите и тримата археолози от асеновградския музей влязоха с металотърсачите в две от опожарените къщи на фамилията. На всяка крачка уредите реагираха за наличие на метали. Но вместо злато и скъпоценности, намериха само изгорели ламарини.

 

Акцията по претърсването е разпоредена от Окръжната прокуратура в Пловдив по образувано дело за данъчни престъпления. Но към момента нито един от Рашкови не е привлечен като обвиняем по това производство. Днес на адвокатите им бяха връчени девет заповеди за събаряне на незаконните къщи на ромската фамилия.

 

От Община Садово заявиха, че ще издадат на Рашкови дубликати на документите за имотите им, едва след като погасят задълженията си - 25 хиляди лева, неплатени местните данъци и такси.

 

Нова телевизия научи, че Кирил Рашков е получил в Следствения арест обвинителния акт за отправените от него закани за убийство към Веселин Христев, минути преди да бъде прегазен 19-годишният Ангел. За първи път основният свидетел по делото проговори само пред екипа ни.

 

Веселин става и свидетел на убийството на 19-годишния Ангел.

 

Жителите на Катуница следващата седмица отново излизат на протести. Този път срещу намерението на Рашкови да се върнат обратно в селото.