Преди пет дни баща и син вехтошари загинаха при пожар в дома си...

Преди пет дни баща и син вехтошари загинаха при пожар в дома си. Пламнаха стотици боклуци, хартия и дрехи, които мъжете събирали с години. Съседите им разказаха, че имат проблем с мъжете от години, но нито една институция не им обръща внимание.

 

Днес те отново са сами с проблемите си. Потърсиха екипа на \"Новините на Нова\", защото не могат да се справят с наследството, което двама мъже са оставили.

 

Пет дни след пожара боклуците от апартамента на двамата мъже все още са пред входа. След няколко сигнала до общината от там поеха ангажимент да махнат своеобразното сметище скоро.

 

Зад входната врата на блока обаче нещата са още по-страшни. Домовете на няколко семейства са напълно разрушени. Те трябва да живеят без ток, с изгоряла покъщнина и без никакви средства, за да ремонтират жилищата си.

 

Най-потърпевша е Тодорка Димитрова. Учителка с 600 лева заплата и с напълно изгорял дом. Застраховката на Тодорка ще покрие само разходите по възстановяването на ел. инсталацията и входната врата. За останалото тя ще разчита на помощ от приятели и познати.

 

На такава помощ ще разчитат и другите й съседи. Техните апартаментите пък са наводнени, след като пожарната е изляла няколко тона вода, за да загаси пламъците.