Първият магазин на частен съдебен изпълнител е открит преди 2 години.

От моторна резачка до АТВ се предлагат в първия магазин на частен съдебен изпълнител у нас, открит преди 2 години в Добрич. Вещите са на длъжници и след продажбата трябва да погасят поне част от задълженията им. Магазинът се радва на сериозен интерес и продаваното в него бързо намира новите си собственици.

Смелата крачка, която преди две години направи частният съдебен изпълнител Слави Сербезов се оказала оправдана. Веднъж, че по този начин спестява на длъжниците неудобството и срама, покъщнината им да се разпродава буквално на улицата, а от друга страна все повече хора проявяват интерес и купуват от вещите в магазина.

Сербезов държи да уточни, че частните съдебни изпълнители не са наказателен отряд и поне неговата кантора пристъпва към изземване на имущество в краен случай.

В своята дългогодишна практика съдия изпълнителят разказва, че се е срещал с много човешки съдби и случаи, когато хора изправени пред безпаричието, са готови да се разделят дори с ценни семейни реликви .

Предколедно постъпленията от длъжници са се вдигнали, признава Сербезов и това е  заради рентите, които по това време раздават арендаторите в Добруджа. Ситуацията сега обаче се определя като затишие пред буря.

Не са редки случаите, в които този, който има да взема пари, е длъжник на друг човек. Затова частният съдебен изпълнител съветва, когато става въпрос за финансова операция винаги да се ползват съветите на адвокат.